U Švedskoj, vozačke dozvole za gradjane van EU važe, ukoliko važe i u zemlji u kojoj su izdate. Međutim, vozačka dozvola koja je (za vas van EU) uglavnom važi samo godinu dana.

To znači da će vaša vozačka dozvola koja nije članica EU prestati da važi kada budete registrovani kod Švedske poreske agencije (Skatteverket) godinu dana.

Postoji izuzetak, a to jeste da možete produžiti svoju vozačku dozvolu (za vas sa van EU dozvolom), ukoliko možete da dokažete da ćete biti u Švedskoj na odredjeno vreme (posao ili studije).

Da biste legalno vozili u Švedskoj, trebalo bi da se registrujete za dobijanje nove vozačke dozvole, pre isteka od godinu dana.

Ovde možete pronaći korisne linkove za konkurisanje za posao u Švedskoj, ustanovima, smeštaju itd.

Ostali postovi:

Limari

Limari su jedni od popularnijih struka za traženje posla u Švedskoj. Limari rade uglavnom u industrijskim halama, radionicama i na otvorenom. Ukoliko vas interesuje ova struka, koje su njihove bruto plate i koje su obuke…

Pročitajte više

Zavarivači

Posao zavarivača jeste spajanje metalnih delova postupkom zagrevanja na veoma visokim temperaturama. Oni mogu raditi na proizvodnji, montaži ili popravci metalnih proizvoda ili čeličnih konstrukcija.

Pročitajte više

Istraži kompaniju

Pre nego što konkurišete za posao jako je bitno da istražite kompaniju, kako bi se bolje upoznali sa njima i ujedno poslodavcu stavili do znanja da ste zaista zainteresovani za rad u toj kompaniji. Za više informacija pročitaje post.

Pročitajte više