Limari spadaju u jednu od popularnijih struka za traženje posla u Švedskoj. Posao limara je da pravi i obradjuje limove, pravi različite kalupe i oluke, montira limene konstrukcije itd. Prosečna plata limara je oko 23.000kr (izvor: SCB) što iznosi 2.162 EUR.

Obuka

Da biste se obučavali za izradu lima, trebalo bi da izaberete program Građevine i gradjevinske srednje škole, specijalizacija za izradu od lima. Završeno obrazovanje u kompanijama, po završetku višeg srednjeg obrazovanja, zahteva se i uključuje završni ispit, a zatim se izdaje stručno uverenje.

Odgovarajuće obrazovanje odraslih može se ponuditi u obrazovanju odraslih ili organizovati od strane Švedske službe zapošljavanja (AF). Odgovarajuće obrazovanje odraslih može se ponuditi u obrazovanju odraslih ili organizovati od strane Švedske službe zapošljavanja (AF).

Kao limar možete raditi u različitim oblastima, uključujući:

  • Majstor za avione
  • Proizvođač bojilera
  • Ventilacija
  • Građevinske kotlarnice
  • Radionica za limene ploče

Ako vas interesuje kako i gde možete da pogledate oglase za posao za limare, potrebno je samo da se besplatno registrujete na našoj platformi i pristupite misiji “Kako konkurisati za posao u Švedskoj”.

Ostali postovi

Par stvari o poslu

Da biste radili u Švedskoj, generalno je potrebno da znate švedski ili engleski jezik, u većini slučajeva je potrebno znanje švedskog. Naravno postoje i izuzeci, u zavisnosti od firme do firme kao i od posla koji želite da radite.

Pročitajte više

Zavarivači

Posao zavarivača jeste spajanje metalnih delova postupkom zagrevanja na veoma visokim temperaturama. Oni mogu raditi na proizvodnji, montaži ili popravci metalnih proizvoda ili čeličnih konstrukcija.

Pročitajte više

Istraži kompaniju

Pre nego što konkurišete za posao jako je bitno da istražite kompaniju, kako bi se bolje upoznali sa njima i ujedno poslodavcu stavili do znanja da ste zaista zainteresovani za rad u toj kompaniji. Za više informacija pročitaje post.

Pročitajte više