Kao zavarivač možete raditi sa različitim metodama zavarivanja i sa mnogo drugih materijala u nekoliko različitih industrija. Zavarivanje i spajanje raznih delova su potrebna skoro u svemu, od proizvodnje napredne medicinske opreme do izgradnje kuće. Zavarivači spajaju metalne delove zajedno koristeći različite metode zavarivanja. Oni mogu raditi na proizvodnji, montaži ili popravci metalnih proizvoda ili čeličnih konstrukcija.

Kao zavarivač važno je da dobro poznajete svojstva i strukturu različitih metala. Takođe, važno je da imate i znanje o različitim metodama zavarivanja poput lučnih metala, MIG/MAG-TIG/ ili zavarivanje plinom. Posao zavarivača se može podrazumevati skoro sve, od rutinskog održavanja automatske mašine za zavarivanje do zahtevnog zavarivanja cevovoda i raznih boca pod pritiskom.

Prosečna bruto plata: 29.400 sek (2.767 eur) – Izvor: SCB

Obuka

Obuka za zavarivače se vrši u srednjoj školi u okviru programa industrijskog inženjerstva, specijalizacija za zavarivačku tehnologiju. Mnoge škole uključujući i obrazovanje za odrasle i obrazovanje na tržištu rada osposobljavaju međunarodne zavarivače. To je međunarodna priznata praktična i teorijska edukacija visokog kvaliteta, što znači da se polažu nekoliko testova u skladu sa standardom EN 287.

Postoje i mogućnosti pohađanja obuke zavarivanja putem kraćih kurseva koje organizuju kompanije koje se bave proizvodnjom i prodajom opreme za zavarivanje.

Ako vas interesuje gde i kako možete da konkurišete za posao, preporučujemo da pogledate besplatnu misiju na našoj platformi pod nazivom “Kako konkurisati za posao u Švedskoj”. Sve što je potrebno jeste da se besplatno registrujete.

Pogledajte ostale postove

Limari

Limari su jedni od popularnijih struka za traženje posla u Švedskoj. Limari rade uglavnom u industrijskim halama, radionicama i na otvorenom. Ukoliko vas interesuje ova struka, koje su njihove bruto plate i koje su obuke…

Pročitajte više

CV

Važno je da izdvojite vreme i napravite relevantan CV za posao koji konkurišete. Dizajn CV-a je takođe važan prilikom konkurisanja, jer prvo što poslodavac primeti jeste dobro organizovan i zanimljiv CV. Za više informacija…

Pročitajte više

Istraži kompaniju

Pre nego što konkurišete za posao jako je bitno da istražite kompaniju, kako bi se bolje upoznali sa njima i ujedno poslodavcu stavili do znanja da ste zaista zainteresovani za rad u toj kompaniji. Za više informacija pročitaje post.

Pročitajte više